fbpx

Workshop Lasercutter

Voorbeelden gemaakte ontwerpen tijdens workshop

In deze workshop leer je met Inkscape (gratis vector programma) ontwerpen maken die je op een lasercutter kunt laten uitsnijden. Je leert hoe een ontwerp geschikt voor de lasercutter en deze kunt laten snijden, markeren en graveren.We behandelen vooral de functies in Inkscape die voor het lasercutten van belang zijn, ander functies zal indien nodig kort worden toegelicht. Verdere onderwerpen die zal worden behandeld zijn:

  • Uitleg curves
  • Bitmap/plaatje omzetten naar vector
  • Omzetten van objecten naar curves
  • Werken met lettertypen
  • Graveren, snijden en markeren
  • Werken met onze lasercutter
    Omgaan met verschillende materialen zoals triplex hout en acrylaat.

Na het volgen van deze workshop ben je zelfstandig in staat om zelf een ontwerp geschikt te maken voor een lasercutter en deze naar de lasercutter te sturen.

In overleg is het mogelijk om deze workshop individueel of kleine groepen te geven, informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Workshop data

Schrijf je in voor de nieuwsbrief  of als geïnteresseerde persoon, je krijgt dan een bericht als deze workshop weer plaats vind.

Over Inkscape

Inkscape is een open source vector tekenprogramma beschikbaar voor alle platforms zoals Linux, Windows en MacOs. Dit programma kan als alternatief gebruikt worden voor programma’s zoals Adobe Illustrator en CorelDRAW Graphics Suite. Er zijn veel uitbreidingen (Extentions) beschikbaar voor Inkscape waarmee je de bestaande functionaliteit verder kunt uitbreiden.

Een gemaakt ontwerp kun je naar een lasercutter sturen en zo de mooiste dingen maken. Zo kun relatief eenvoudig je eigen creaties maken in triplex of acrylaat.

Inkscape kun je hier gratis downloaden.