Workshop Arduino

Workshop Arduino bij bedrijf AskRoger!

Tijdens de workshop leren we je hoe je de Arduino soft- en hardware kunt gebruiken om zelf slimme apparaten te maken.

We beginnen de Arduino workshop met basiskennis over elektronica. In dit eerste deel van de cursus zullen vragen als “Hoe moet ik alles aansluiten?”, “Hoe bereken ik de benodigde waarde van een weerstand uit?” en “Waar moet ik rekening mee houden als ik elektronica bouw?” worden beantwoord.

Daarna wordt een introductie gegeven over het Arduino platform: het installeren van de software, het aansluiten van de Arduino op uw computer en het programmeren van het knipperlicht voorbeeld. Direct daarna krijgt je de mogelijkheid de zojuist opgedane basiskennis over elektronica in de praktijk te brengen, met het bouwen van een looplicht.

Workshop - Arduino Uno
Arduino Uno

Nadat je bekend bent geraakt met het Arduino platform laten we je de uitgebreide mogelijkheden van het Arduino platform zien: het aansturen van servo motoren, LCD schermpjes en het communiceren met de computer over de seriële poort.

Deze workshop duurt 6 uur wordt over 2 dagdelen gegeven. Het is mogelijk om in overleg inhoud en locatie naar wens te aan te passen, bijvoorbeeld in 1 uur een korte introductie in je eigen bedrijf. Neem voor de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.

Workshop data

Momenteel zijn er geen workshops gepland, schrijf je in voor de nieuwsbrief  of als geïnteresseerde persoon als je een bericht wil hebben indien er een nieuwe workshop wordt gegeven.

Over de Arduino

Arduino is een open-source elektronisch prototyping platform gebaseerd op flexibele, gemakkelijk te gebruiken hardware en software. De Arduino is bedoeld voor kunstenaars, ontwerpers, hobbyisten en iedereen geïnteresseerd in het maken van interactieve objecten en omgevingen.

Voordeel van open source is dat de beschikbare hard- en software geheel naar eigen wens kan worden aangepast, de schema’s en broncode is beschikbaar.

Tevens is er een grote en levendige Arduino community die vele projecten als open source publiceren. Indien je een specifiek Arduino project wil maken en je google op “Arduino” en wat je wil maken is de kans groot dat er al iemand is die iets soortgelijks heeft gemaakt. Je kunt dan zijn project overnemen en aanpassen naar je eigen wensen.

Voorbeelden van de mogelijkheden van de Arduino kunt u vinden op :