Makerspace

Per 31 maar 2020 hebben we geen eigen werkplaats meer. Dit betekend dat de lasercutter en vinyl snijder helaas ook niet meer beschikbaar is voor opdrachten. Het is nog wel mogelijk om 3d print opdrachten aan ons uit te besteden of hiervoor advies te krijgen.

TwenSpace is de eerste commerciële makerspace in Enschede / Twente. Bij ons kun je tegen een gunstig tarief (digitale) apparatuur gebruiken die je niet zo snel zelf zou aanschaffen.

We hebben bij makerspace TwenSpace de volgende apparatuur :

Om een idee te krijgen wat je allemaal kunt maken met deze apparatuur neem een kijkje op onze inspiratie pagina. Hierbij staan ook indicaties van prijzen, dus weet je meteen wat het kost om bij ons zelf iets te maken.

Naast het beschikbaar stellen van deze apparatuur bieden we ook cursussen en workshops aan om veilig hiermee te kunnen werken.

In overleg kunnen we ook voor u een ontwerp maken en uitvoeren op de beschikbare apparatuur, informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

TwenSpace is geen

FabLab

Hoewel we geen fablab zijn hebben we wel vrijwel dezelfde apparatuur. We verschillen in een fablab omdat TwenSpace het FabLab Charter niet heeft ondertekend en we zijn niet verbonden zijn aan een hogeschool of andere instelling. Bij een FabLab is ook een sterke nadruk op het delen van ervaringen en kennis, wat op zich een goed doel is maar voor TwenSpace ligt hier minder nadruk op.

Hackerspace

Een hackerspace is in eerste instantie een community van gelijkgestemde mensen die regelmatig bij elkaar komen. Ze vinden het leuk om dingen met techniek te doen kunnen een eigen 3d printer, lasersnijder of meer bouwen. Een hackerspace zoals bijvoorbeeld TkkrLab in Enschede werken met abonnement om de kosten te kunnen betalen. Hiervoor kun je dan gebruik maken van de faciliteiten die de hackerspace aanbied. Als lid van een hackerspace wordt wel verwacht dat je zelfstandig leert hoe de apparatuur werkt.

Voor meer informatie over verschillen en overeenkomsten tussen makerspace, hackerspace en fablab zie lezing van Dave Borghuis