Laser cutter

Makerspace Twente

Laser cutter twenspace

 

Specificaties Lasercutter TwenSpace

  • Maximale afmeting snijvlak 60cmx90cm
  • Vermogen 100W
  • Geschikt voor volgende materialen : diverse soorten hout (o.a. triplex, mdf), acrylaat/ppma, kurk, leer, vilt.
  • Ongeschikt voor : snijden metaal, PVC en Teflon houdende materialen, natuurrubber.

Kosten per uur € 40,00 incl BTW (Tijd dat de laser aan is)

Op dit moment is het alleen mogelijk om op afspraak gebruik te maken van de lasercutter. Neem contact op met TwenSpace om een afspraak te maken.

Materialen voor lasercutter

Berken triplex is het best te bewerken in de laser.  Het is een licht hout wat met de laser goed door te snijden is. Als je een plastic wil bewerken kun je het beste acrylaat (ook bekend als plexy glas / PPMA) snijden, deze geeft dan mooie snijranden.

Andere materialen (houtsoorten en plastics) kun je ook proberen maar afhankelijk van de dikte en hardheid van het materiaal kan zijn dat de laser er niet doorheen komt of zoals bijvoorbeeld lexaan erg lelijke snijranden geeft.

Geen enkel metaal kan in deze lasercutter gesneden worden. Je kunt wel met speciale spray wel metaal ‘engraven’.

Gebruik van de lasercutter

Om de laser te gebruiken heb je een vector bestand nodig, deze zou je zelf kunnen ontwerpen in programma’s zoals Inkscape (open source / gratis), Adobe Illustrator of Coreldraw. Bij het maken van de tekening moet je wel rekening houden met hoe de laser omgaat met specifieke kleuren, zo word bijvoorbeeld rode lijnen normaal gezien als lijnen om te snijden. Dit soort punten komen uitgebreid terug op de workshop lasercutter gegeven door TwenSpace.

In overleg kunnen we ook eenvoudig ontwerpen voor je maken, neem contact met ons op voor een offerte.